25. toukokuuta 2007

Metsä vastaa

Vastataanpa nyt esille tulleisiin kysymyksiin. Sisistä ovat monet kyselleet, vaikka mielestäni kerroin hänestä jo edellisen viikon viikkokatsauksen ensimmäisessä osassa. No toki ymmärrän ettei näitä tarinoita kukaan ulkoa opettele.

Sisi on siis kiinalainen tyttö joka opiskelee niin ikään Tohoku Universityllä ja myös hänen labra sijaitsee Aobayamalla, tosin toisella puolella kampusta, mutta sama mäki pitää nousta ylös. Sisi asuu myös samassa rakennuksessa asuntolalla mutta muutamaa kerrosta ylempänä.

Sisin tapasin ensimmäisen kerran asuntolan tervetulojuhlissa huhtikuussa, tuolloin vielä ei nimi jäänyt mieleen, jos sitä edes minulle kerrottiin. Varsinaisesti kunnolla juteltiin Group Morin lounaskutsuilla pari viikkoa sitten Sunnuntaina.

Kuten arvata saattaa, Sisi on lempinimi. Oikean nimen japanilainen lukutapa olisi 'ushi' joka tarkoittaa myös lehmää, joten lempinimen käyttö lienee ymmärrettävää. Kuvankin varmaan laitan jossain vaiheessa, kunhan sopiva tulee ensin otettua. Viime perjantaina en kuvia ottanut.

Simaprojekti onnistui yli odotusten noin viikon jääkaapissa rauhassa käynyt sima oli juuri sellaista kun hyvän siman pitääkin olla. Sima sai hyvän vastaanoton myös kaikilta joille sitä on tarjottu. Kun kerran tarvikkeet on olemassa päätimme tehdä simaa toistekin, ei ole mitään syytä rajoittaa valmistusta vapun tienooseen.

Grillauspaikka ei tosiaan ollut järin ergonominen, paloturvallinen kylläkin. Kyseessä on kuiva joenpohja johon vesi nousee lumen sulasessa vuorilla, lisäksi paikalle mahtui hyvin useita grillauspaikkoja ja yleisöä. Japanssa ei muutenkaan monesti tuoleja harrasteta syödessä, niin miksi grillibileet olisi poikkeus. Myös niska tuli auringonpaahteessa grillattua tuolloin, vaikka oli pitkähihainen kauluspaita päällä.

Vihreä tee (ocha) tosiaan on hyvin japanilainen juoma, sitä saa niin kylmänä kuin kuumana ruokaloissa, kuten vettä tai maitoa Suomessa. Muutenkin aluksi varin hämmentävä makuelämys, kylmä tee, on suosittu janojuoma jota myydään kuin limsaa tai mehua. Enimmäkseen kyseessä on musta tee (kocha, se perinteinen tee Suomessa) mutta myös vihreää teetä saa pulloissa.

Miso-keittotarvikkeita löytyy kaupoista vaikka millä mitalla, ja vielä joku kerta keitän sopan alusta itse pussikeiton sijaan. Ruokalassa Miso-keitto on mainio lisä lähes ateriaan kuin ateriaan ja kuppi maksaa 31 jeniä (päivän kurssilla 0,19 euroa). Sushi puolestaan on yleinen välipala eri muodoissaan.

Kysykää jos tuossa ei ollut riittävästi informaatiota aiheista.

2 kommenttia:

mpassitr kirjoitti...

Kiitoksia informaatiosta, kyllä näillä tiedoilla nyt vähän aikaa pärjää. Se nyt kummastuttaa hieman, että eikö ollut munkkeja ollenkaan? Vain pelkkää simaa!

Hannu kirjoitti...

Kyllä niin pääsi käymään, että tarjolla oli vain simaa. Donitseja kyllä kaupasta löytyy, mutta munkkeja ei, saati sitten tippaleipiä, emmekä tähän hätään viitsineet itsekään tehdä. Ehkä sitten seuraavalla kerralla.